IT sektor u Srbiji postaje najperspektivnija i najatraktivnija privredna grana. Poslednjih godina vidljiv je ubrzan razvoj i promocija IT usluga. Najveća izvozna tržišta za srpsku industriju su Nemačka, SAD, Velika Britanija i Holandija što otvara mogućnost inostrane karijere studentima ovih preferencija. 

U prethodnih nekoliko godina u Srbiji se za studije iz oblasti informatike opredelilo više od deset posto brucoša. Oko jedne trećine svih univerzitetskih diplomaca u Srbiji dolazi sa tehničkih škola. IT sektor u Srbiji zapošljava visoko obučen kadar, od čega je preko 85% sa univerzitetskom diplomom. Inženjeri obrazovani u Srbiji imaju kompetencije u širokom dijapazonu tehnologija koje se koriste u razvoju visoko tehnoloških softvera i sistemskih integracije. Ovi stručnjaci imaju kako široku ekspertizu u razvoju softvera i hardvera, tako i veliko razumevanje zahteva klijenata i kreiranje proizvoda prema njihovim potrebama.
Veliki broj firmi danas ima sektor ili barem jednu osobu koja je zadužena za IT. Specifičnost IT-a je i to da je generalno prisutan u svim sektorima, od početka do kraja radnog vremena, fizički ili virtuelno, pri čemu je ovo drugo češće. Ogroman broj informacija koje teku kroz firmu, na ovaj ili onaj način prođu kroz ovaj sektor. Samim tim, neophodno je da IT dobro sarađuje sa menadžmentom kako bi rast kompanije bio siguran i stabilan.
Univerziteti u Srbiji daju značajan doprinos IT sektoru, kroz povezivanje akademskih institucija sa industrijom. „Unija mladih Srbije“ prepoznala je potrebu studenata za dobijanje dodatnog iskustva kroz edukativne radionice i predstavljanje najboljih praksi u IT sektoru naše države.

KULTURNO NASLEĐE NASLEDNICIMA

Ideja ovog projekte jeste da podseti roditelje na stare tradicionalne dečije igre, a decu da nauči njima novim zabavnim igrama.

Read more: Kulturno nasleđe

PRAVO (NA) ZNANJE

Cilj projekta je da se studenti informišu o svojim pravima i mogućnostima da se uključe u donošenje odluka i daju konkretne predloge za poboljšanje nastavnih procesa i studentskog standarda.

Read more: Pravo na znanje

EKOIGRALIŠTE

Kroz program “Zajednici zajedno 2014” uz podršku NIS a.d. i Grada Novog Sada smo realizovali projekat  EKOIGRALIŠTE u Kovilju.

Read more: Eko igralište